Αναπόσπαστο κομμάτι της μεθοδολογικής και κοινωνικής καινοτομίας του έργου "in-Athens", είναι η δημιουργία ενός χωρικού φόρουμ (Location Based Social Network) μέσω του οποίου οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν όχι μόνο να ενημερώνονται αλλά κυρίως να ενεργοποιούνται και να εμπλέκονται οι ίδιοι/ες στη συγκέντρωση και την αξιοποίηση αρχειακού υλικού για την «αόρατη» ιστορία της Αθήνας.

Σας καλούμε, λοιπόν, να εγκαινιάσετε τη δημιουργία αυτού του Χωρικά Προσδιορισμένου Κοινωνικού Δικτύου και να δοκιμάσετε τις λειτουργίες του, βοηθώντας μας να το κάνουμε πιο λειτουργικό και θελκτικό για τους χρήστες του. Το εργαλείο αυτό, με όνομα mastodon, είναι ένα Κοινωνικό Δίκτυο, όπως το Twitter, που σταδιακά αυξάνεται η χρήση και αναγνωρισιμότητά του σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτό που αναπτύξαμε στο πλαίσιο του έργου και το κάνει να ξεχωρίζει είναι πως ο χρήστης μπορεί να κάνει μία χωρικά προσδιορισμένη ανάρτηση, δηλαδή να τοποθετήσει μία πινέζα στον χάρτη! Έτσι μπορούμε να συγκεκτρώσουμε από τους ίδιους τους πολίτες που ζουν, εργάζονται ή επισκέπτονται την Αθήνα, τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους για αυτήν.

Μπείτε στο https://social.in-athens.gr/auth/sign_in και σημειώστε με μια πινέζα στον χάρτη, ένα σχόλιο, μία φωτογραφία, μία προσωπική ιστορία ή ένα τεκμήριο σχετικά με την δική σας Αθήνα!

 

Οδηγίες εδώ https://youtu.be/ZT6PlGQ49zo